Мы в соцсетях
        

У Запоріжжі навчали секретам мультидисциплінарної співпраці

Главная || Культура


Запорізькі посадовці навчались знаходити спільну мову з колегами та постраждалими від торгівлі людьми
егіда-запоріжжя
13 та 14 грудня в Запоріжжі відбувся черговий соціально важливий міжрегіональний освітньо-практичний проект для представників і представниць тих обласних і місцевих управлінь і департаментів, які напряму чи опосередковано беруть участь у встановленні статусів потерпілих від торгівлі людьми, а також наданні відповідної профільної допомоги потребуючим і проведенні попереджувальних і профілактичних заходів.
Викладачами, тренерами та "наставниками" для посадовців стали Наталія Заїкіна (психолог, заст.голови ГПО "Егіда-Запоріжжя", м.Запоріжжя) та Віктор Вальчук (тренер і голова ГО "Асоціація місцевого розвитку "Велес", м.Луцьк).
 
Протягом двох днів, з ранку й до вечора, посадовці навчались знаходити спільну стратегічну й операційну мови, налагоджували робочі та персональні зв'язкі, розбудовували конкретні механізми взаємодії між суб’єктами Запорізької області у сфері протидії торгівлі людьми.
 
За словами речників обласних Поліції та Соцзахисту, за останні 5 років, завдяки підвищенню професійному рівню профільних співробітників всіх членів мультидісциплінарної групи (профільні суб'єкти - ред.), підвищення свідомості серед населення та молоді, рівень торгівлі людьми в Запорізькій області значно знизився до одиничних випадків, але, на жаль, і вони стаються як на "внутрішньому", так і на "зовнішньому" ринках праці та побуту, коли не тільки дорослі потрапляють до трудового та/чи сексуального рабства, але й коли горе-мами та батьки продають своїх дітей...
 
Відбувався дводенний тренінг у VIP-залі готелю "Україна" (Запоріжжя) в рамках реалізації проекту "Впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в тому числі дітьми" та на виконання Постанови КМУ № 111 від 24 лютого 2016 р. "Про затвердження Державної соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2020 року".
Організатор проекту - громадська правозахисна організація "Егіда-Запоріжжя".
Участь для посадовців у тренінгу, само собою, була безкоштовною.
 
Кореспондент - Андрій Ганзюк
Фото - Віктор Вальчук
 
Поделиться с друзьями

 
Почитать другие новости
To Top